Financiële en organisatorische coaching , Dienstencheques


Situatieschets

Wij zijn een dienstenchequebedrijf met meer dan 50 medewerkers. Onze zaak draait goed en wij groeien. Niettegenstaande dit succes geraakten wij eind 2011 in betalingsmoeilijkheden. Vooral RSZ viel ons lastig. Wij werden ook opgeroepen voor een handelsonderzoek;  In onze zoektocht naar een bijkomende lening kruisten wij het pad van Fincratus.

Aanpak van Fincratus 

Vanaf de eerste ontmoeting was het duidelijk dat Fincratus niet zomaar een oplossing zou voorstellen. Na goed naar ons verhaal te hebben geluisterd namen ze grondig ons financieel plan onder de loupe waarbij een aantal tekortkomingen werden vastgesteld. Wat vooral interessant was, was dat Fincratus het probleem niet voor ons oploste maar met ons.

In dit proces identificeerde Fincratus dat de setup van onze management vennootschap als BTW plichtige vennootschap ons 2500€ per maand te veel kostte. Fincratus bracht ons in contact met onze nieuwe boekhouder die de constructie aanpaste. Reken maar even uit hoeveel ons dat bespaart per jaar.

De haalbaarheidstudie werd grondig gedaan. Fincratus stelde vast dat er een groot bedrag aan toeslagen bij de RSZ terugvorderd konden worden. Via een gespecialiseerd partner werd een aanvraag ingedient. 50% (meer dan 20.000€) werd al ingevorderd. Momenteel loopt een aanvraag om ook de tweede 50% in te vorderen.

Naast deze problemen hadden wij een aanzienlijke achterstand van betalingen m.b.t. subsidies. Fincratus organiseerde de follow up van de inkasso van deze subsidies en recupereerde al meer dan 20.000€ aan subsidies via dezelfde partner.

Dit ganse was niet mogelijk geweest zonder de Fincratus Kasstroomsimulatie. Wij gebruiken deze tool nu meer dan één jaar en hebben hiermee dagelijks een zicht op huidige en toekomstige kaspositie. Een knelpunt kondigt zich op die manier weken op voorhand aan wat ons toelaat met een kleiner werkkapitaal te werken.

HV, Vilvoorde